Despre Teodora

Cine este Teodora ?

    Teodora a fost bunica mea. A trait intre 1904 si 1978 si a iubit din toata inima gatitul. A urmat cursurile pensionului condus de Lilly Puricescu, fiică a prinţesei Levidis, fiind colega cu actrita Elvira Godeanu. Acolo a avut parte de o riguroasa pregatire in domenii precum limbile straine, manierele in societate, lucrul manual si … gatitul. In perioada interbelica familia detinea un restaurant si o ghetarie. Din pacate aceastea s-au pierdut in tumultul razboiului si a nationalizarii de mai apoi. Insa, printr-un noroc neinchipuit, au reusit sa se pastreze toate cartile de bucate, caietele si retele ei.

Mostenirea

    Dupa ce am rasfoit pe nerasuflate notitele ei am decis ca nu pot lasa uitarii o asemenea mostenire. Astfel am decis sa redeschid un capitol al familiei noastre spre deliciul celor ce se vor bucura de preparate vechi asupra carora a fost insuflat un aer de modernitate.

Dupa 80 de ani

    Astfel in 2015 ia nastere Teodora Catering, care, la fel ca si acum aproape un secol, este o afacere de familie, care a renascut insa intr-o lume care a uitat respectul pentru mancare. Ne propunem sa va aducem aminte ca lucrurile bune nu se masoara in valoare energetica sau in continutul de gluten, in aditivii alimentari sau in prezenta aromelor „identic” naturale. Va propunem o lume mai simpla unde lucrurile sunt ceea ce par iar ingredientul secret este intotdeauna respectul pentru propria munca.

Principii si ingrediente

Ingrediente proaspete si naturale

    Urmam principiul bucatariei curate in care folosim ingrediente cat mai apropiate de starea lor naturala. Evitam pe cat posibil produsele intens procesate sau puternic aditivate. Efortul nostru este unul mare avand in vedere ca tendinta generala este de degradare continua a calitatii ingredientelor disponibile. Insa exista si furnizori care inca mai ofera ingrediente de calitate, asa cum erau odata. Toate felurile noastre de mancare sunt gatite in ziua respectiva din ingrediente achizitionate cu maxim 48h de in urma.

Fara aditivi alimentari

    Consideram ca mancarea poate fi facuta gustoasa utilizand doar mirodenii si plante aromatice. Nu utilizam mix-uri de condimente care contin glutamat monosodic sau alti potentiatori de gust. Nu folosim agenti antiaglomeranti, antioxidanti, emulgatori sau stabilizatori.